The Journey and my first day!

Hallo lieve allemaal,
Vanuit het hele warme Zambia(36 graden) hier de eerste update.
3 september om 16.00 uur begon de echte reis, samen met mama, Emil, Ruben, Sabrina en Inge gingen we op weg naar Schiphol. Op Schiphol maar gelijk eerst de zware koffer afgeven. Thuis had ik de koffer al gewogen en wist dat hij 3 kilo te zwaar was, maar er kon gewoon echt niks meer uit!

Wink
Gelukkig was de stewardess achter de balie super vriendelijk toen ik vertelde dat ik 3 maanden wegging en er ook spullen voor het ziekenhuis in de tas zaten. Heeft ze de tas 2 kilo lichter ingeboekt! Dat scheelde weer 110 euro! Goed begin van de reis.

Na het inchecken hebben we nog even wat gegeten en gedronken op Schiphol en toen was het toch echt tijd voor het afscheid. Na de zoenen en dikke knuffels was het tijd om te gaan!

Frown
Verschrikkelijk. Al tranen wegvegend nog even zwaaien na de douane en dat was het. Ik kan me nu al verheugen op mijn terug komst!!

Eenmaal bij de gate B 26 stond er alleen nog geen vliegtuig, toch allemaal wel spannend of alle aansluiting zouden kloppen. Uiteindelijk was het vliegtuig iets verlaat maar door een verkorte vliegtijd van slecht 45 minuten kwam ik op tijd aan. In het vliegtuig zat een stoel naast me een man die net na het opstijgen al gelijk vragen begon te stellen. What is a beautiful girl like you doing flying alone? Het was niet echt de meest aantrekkelijk man ter wereld zo als Inge zich mijn reis had voorgesteld!

Wink
(en heb ook geen foto kunnen maken Alja
Tongue out
) Ik was blij dat ik uiteindelijk aankwam in Frankfurt! In Frankfurt stond alles goed aangegeven en kwam ik op tijd aan bij het allergrootste vliegtuig wat ik ooit gezien heb! De 380-800, 2 lagen, ruimte voor meer als 500 passagiers en 3 slurven die ons naar het vliegtuig zouden brengen! Wauw speciaal voor Tim het was echt geweldig! Ik zeg kom me gewoon opzoeken en dan kun je ook in dit geweldige vliegtuig!
Wink
haha Binnen in het vliegtuig waren 3 rijen met stoelen, 3, 4, 3. Ik zat aan het gangpad op rij 78 D. Naast me kwamen 2 kinderen en een moeder die in Zuid-Afrika woonde en op familie bezoek waren geweest in Duitsland. Het vliegtuig was erg luxe, in de stoel van mijn voorganger zat een scherm waar je van alles op kon doen van spelletjes tot films. Die 11 uur zou ik wel doorkomen mocht ik niet kunnen slapen. Rond 01.30 kreeg ik nog een warme maaltijd en na Pirates of the caribbean 4 heb ik toch nog wat uurtjes kunnen slapen gelukkig. Na ongeveer 11 uur lande het vliegtuig in Johannesburg, een half uur later dan verwacht. Dit maakte dat ik maar een korte tijd(1,15 uur) had om mijn volgende vlucht te halen en in te checken want ik had nog geen ticket. Johannesburg zelf was een chaos, ik kon nergens een balie vinden van britisch airways dus dat was nog al stressen. Of ik nou mijn bagage op moest halen hier was ook nog de vraag, maar volgens een man op het vliegveld zou mijn bagage goed zijn doorgelabelt, daar hoopte ik dan maar op. Uiteindelijk de goede balie gevonden en ingecheckt. De vrouw achter de balie zei wel dat ik moest opschieten want ze waren al aan het boarden. Toen moest ik nog door de douane, paspoort controle en natuurlijk naar gate A27, helemaal aan de andere kant van het vliegveld! Pff wat een gehaast was dat, en wat denk je kom ik daaraan zijn ze nog niet eens aan het boarden, echt Afrikaans zal ik maar denken!
Wink
Even later zouden we met een busje naar het vliegtuig gebracht worden, na 10 minuten in het busje moesten we er weer uit want de crew was nog helemaal niet in het vliegtuig! (waar hebben we dat eerder gehoord?) Uiteindelijk viel het wachten gelukkig mee en was ik erg blij te landen op het 'grote' Livingstone airport. Daar moest gewacht worden op een visum, en ja dat liet nog wel even op zich wachten. 2 Afrikaanse mannen die ongeveer 100 toeristen een visum moesten geven duurde ongeveer 2 uur, voordat ik aan de beurt was. In Nederland vertelde ze dat er een pasfoto nodig was voor het visum dus ik geef netjes mijn pasfoto aan de man achter de balie, die kijkt even naar de foto zegt: 'Nice' en doet hem uiteindelijk in zijn borstzakje van zijn overhemd. ;) I'will keep this myself!

Na 23 uur reizen was ik eindelijk in het land waar ik 3 maanden zal verblijven!Wat was ik blij dat ik mijn koffer terug zag, ik was toch wel even bang dat die niet mee was.
Gelijk bij de uitgang van het vliegveld stond Rabeccah op me te wachten. Zij is het contact persoon van Dream Livingstone. Ze was al erg ongerust of ik wel was aangekomen, omdat het zo lang duurde. Ze is erg vriendelijk en heeft denk wel 1000x gezegd hoe blij ze is dat ik er ben.
Toen in de auto naar Sunbird guesthouse! Autorijden kunnen ze hier niet echt, denk dat de auto wel 20 x is afgeslagen voordat we eindelijk bij het guesthouse waren. Ook hier wachtte voor mij weer een warm welkom. Ik kreeg mijn 'kamer' te zien wat eigenlijk meer een soort apart huisje is. Een bed met klamboe, keukentje, douche, toilet en zelf een airco!

Laughing
Niet slecht! Na even opfrissen stond er een verlate lunch voor me klaar, spaghetti, als mensen denken dat ik hier zal verhongeren....echt niet! Krijg 3 maaltijden per dag, pff en wat een porties!

Die avond op tijd naar bed omdat ik erg moe was van de reis en alle indrukken. Maar voordat ik mijn bed in kon moest er eerst nog even gesprayd worden voor alle muggen en een hagedis worden weggejaagd. Nadat de ergste 'lucht' een beetje weg was kon ik in bed ploffen onder mijn klamboe. De bedjes zijn niet al te groot en als ik languit lig, lig ik met mijn voeten uit het bed maar verder ligt het prima.

Tongue out

De volgende ochtend 5 september ging ik rond 9.00 uur mijn bed uit, het was een redelijke nacht geweest ondanks alle vreemde geluiden en andere verstoringen!
Wink
Even ontbijten en lekker relaxen want om 11.00 uur zou Rebecca me komen ophalen voor een ware citytour. Om half 12 was ze er met iemand anders van de organisatie Peterson. Hij zal me ook vaak naar mijn werk gaan brengen straks. De introductie dag was ook bedoeld voor de andere vrijwilliger Tijmen maar die is door allemaal onverklaarbare redenen nog steeds gestrand in Johannesburg. Als het goed is komt hij morgen aan.
Na een korte geschiedenis over de organisatie Dream Livingstone en Zambia gingen we met de auto naar Livingstone zelf. Hier kreeg ik van alles te zien zoals het postkantoor, banken, localshops, supermarkten en natuurlijk het ziekenhuis. Alle winkels liggen als het ware aan één straat, Lusaka road. We moesten nog een supermarkt bezoeken want het hostel had nog boodschappen nodig. Als mensen denken dat ze hier geen supermarkten hebben, hebben jullie het mis. De supermarkt die ze hier hebben is net een Albert heijn, en buiten de supermarkt is 'The Hungry Lion'. Dat is een soort burgerking!
Hoezo je bent in Afrika.

Alle mensen zijn erg geïntereseerd en vriendelijk, al moet ik nog wel even aan wennen dat ik degene ben die er hier anders uit ziet.

Laughing

Verder heb ik al wel gemerkt dat alles hier heerlijk op zijn Afrikaans gaat, als ze zeggen: ' ik moet heel even wat wegbrengen' betekend dat dat iemand ongeveer een half uur tot een uur weg is!

Tongue out

Morgen heb ik om 9.30 uur een afspraak in het ziekenhuis voor een introductie. Al is het me niet helemaal duidelijk of ik gelijk al moet werken of dat ik alleen dingen te zien krijg, maar dat wist Rabecca ook niet. Dus we zullen zien wat de dag van morgen zal brengen. Ik ben benieuwd hoe mijn werkplek eruit zal zien.

Dit was voor nu mijn update, tot de volgende keer. Foto's volgen nog!

Mijn adres hier is: Sunbird guesthouse
Plot no. 2898/262, off Lusaka Road, Highlands Area, Livingstone
Room 7.

Mijn Zambiaanse nummer is: 00260965710579
Ik vind het leuk om wat van jullie te horen, dan voel ik me toch nog een beetje verbonden met thuis en niet alleen!

Liefs Mariska

Elle

Wat fijn dat je goed bent aangekomen!!
Heel veel plezier aankomende tijd en geniet er van!

Elle

Luke

Haha geweldig:
''"Nice" en doet hem uiteindelijk in zijn borstzakje van zijn overhemd. ;) I'will keep this myself! ''

Ma klinkt niet eens zo slecht daar!! Succes morgen en als ik het goed begrijp begin je om 10:30 (afrikaanse stijl) :P

Succes verder!!

Groetjes xx Luke

Rick

Leuk verhaal bollie!

Zo hebben we een beetje een eerste indruk hoe je het daar hebt! Heel veel succes morgen en ben nu al benieuwd naar je ervaringen!;)

Liefs xx

mama

leuk om zo gezellig met je online gebabbeld te hebben en een heeel uitgebreid reisverslag. Heb je gelijk een avondvullend programma om dit iedere dag zo bij te houden. Veel succes morgen en ik hoop dat Tijmen morgen toch nog veilig aan komt liefs xxxxx

Ineke

Even snel een berichtje van ons. fijn dat je goed bent aangekomen. Klinkt allemaal erg goed. Liefs Hans en Ineke

Christa

Leuk verhaal om de dag mee te beginnen hier! :-)

Liefs xxx

Marieke

Hey maris,
Klinkt allemaal erg leuk, dat ga je wel 3 maanden vol houden! Ben benieuwd naar je leuke verhalen.
Geniet ervan!!!!!
Liefs Marieke

Alja

Hee Maris!!

Hahaha wat een eerste belevingen alweer! Ik zie jouw gezichtsuitdrukkingen alweer helemaal voor me !
Nou hopen dat er de terugweg een hunk naast je zit die toevallig in NL woont !!
Meid geniet er maar mooi van en blijf je blog maar goed bijhouden!!

Liefs Alja

Michelle

Leuk Maris! Merk dat je de eerste man dus al versiert hebt daar.. goed bezig..!:P

Veel plezier daar!!

Paulien

Hey meis!!!

Ow wat fijn dat je goed bent aangekomen!
Echt super leuk om je reisverhalen te lezen en zooooo uitgebreid, leuk meis! Heel veel succes en en hoop dat je eerste werkdag goed bevalt!!! :-D

kus paulien

Sabrina

Hey Zusje,

Super om je verhaal zo te lezen en leuk om je net even gesproken te hebben! Ik ben blij dat je het daar goed naar je zin hebt. En ik hoop ook dat je echt iets kan gaan doen daar in het ziekenhuis, ondanks je studenten visum, haha! Komt vast goed... ben benieuwd! Ik blijf je volgen...

Liefs je Zus

Suus en Erik

Heee Maris!

Haha wat een top verhaal! Mooi hoe je alles beschrijft :D klinkt nog best goed hoe je daar zit!
Fijn dat alles goed is gegaan met de reis, hopelijk is het ook leuk in het ziekenhuis en heb je een fijne dag gehad. Veel plezier meid, ik volg je!

Liefs Suus en Erik